6 tipp, ami megkönnyíti a karantént

A karantén önmagában is embert próbáló kihívás. A médiában számos példát láthattunk arra, mikor celebek teljesítenek különböző feladatokat. De vajon hogyan viszonyulunk mi, akik az egészségügy és a szociális szféra frontvonalában vagyunk?
Erra adunk tippeket!

A tavaszi karanténhelyzet mindenki számára újat hozott. Új családi helyzeteket, új munkahelyi megfelelési elvárásokat, új szorongásokat.

Hogyan lehet ebben a helyzetben a lehető legegyszerűbb és legjobb megoldásokkal harmóniát teremteni magunk körül?

Először is nézd meg, mi az az egyéni cél, amit korábban még halogattál, vagy csak spontán jól esett volna? Volt-e olyan korábban, mit már ki szerettél volna próbálni, vagy volt olyan célod, amit szerettél volna elérni?

Segítünk, most adunk pár tippet!

Válassz kedvedre vagy tedd meg mind!

(1) Sportolj!

A család és a munka mellett sajnos kevés idő  jut a testmozgásra. Sokszor találkozhatunk olyannal, amikor valaki egyik napról a másikra változtat addigi életén, és kezd futni például, minden nap. Azonban ez mégis nehéz lehet, hiszen a mindennapi feladatok mellett kinek van kedve mág átöltözni, szenvedni és izzadni?

De elkezdheted a sportolást játékosan is, különösen ha a család többi tagja is csatlakozik hozzád. Ehhez itt kapsz egy kis segítséget:

Jumping Jack: Terpeszugrás, karemeléssel

Fal ülés: Állj a fal mellé, támaszd neki a hátadat, és csússz le, mintha ülnél egy láthatatlan széken

Burpee: Négyütemű fekvőtámasz, azzal a nehezítéssel, hogy fekvőtámaszkor teljesen érintsük meg a talajt mellkassal, és combbal, majd visszafelé felállásnál is szökkenjünk karemeléssel

Genie ülés: Térdelj le, zárd össze a bokádat, tedd csípőre a kezeidet, és dőlj lassan hátra amennyire csak tudsz, majd lassan vissza)

(2) Olvass!

Mindig arra vágytál,hogy annyit olvashass amennyit akarsz? Most ezt megteheted!

Nézd át a könyvespolcod és amire eddig most nem volt időd vágj bele.Rendelj új könyvet olyan témában ami új számodra. Izgalmas felfedezni egy új világot!Vagy újra olvasd el újra egy régi nagy kedvencedet. 

(3) Tanulj!

Van bakancslistád? Vedd elő!  Vagy keresd meg mi az, amire vágysz!

Tűzz ki egy célt és sajátíts el egy új dolgot.

Idegen nyelv? Hangszer? Zsonglőrködés? Rajtad áll most mindenre van időd! 

(4) Játssz!

Szeretsz játszani? Idejét nem tudod mikor  társasjátékoztál már? Kapj elő egy társast vagy egy kártyát és már kezdhettek is. S az sem baj ,ha nincs kivel az interneten rengeteg online játékot találsz/ sakk, kártya, logikai./ s még partnert is találsz hozzá az online térben! A választás a tiéd! De azért ne ess túlzásokba!

(5) Légy kreatív!

Minden napi kérdés, hogy mit főzzek ma?! Végre van időnk egy új receptet kipróbálni. Ha pedig máshoz lenne kedved, készíts új dekorációt. Add át magad az alkotás örömének. 

Újíts valamit a szobádon, vagy készíts egy kis dekorációt!

(6) Relaxálj!

Most talán mindennél fontosabb a harmónia. A feszültség, stressz  aminek napi szinten ki vagyunk téve gyengít minket. Ezért a  testi egészségünk mellett oda kell figyelnünk a mentálisra is. 

Javasoljuk,hogy végezz, meditációs gyakorlatokat minden reggel munka előtt. Vagy egy fárasztó nap után gyújtsd meg kedvenc illat gyertyád és végy egy pihentető forró fürdőt.

Fotóillusztráció: Free-Photos képe a Pixabay